Genel Başkanımızın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Read Time:1 Minute, 9 Second

YURT – İmar Sen Genel Başkanı olarak, istiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yayınladığı mesajda “İstiklal marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır” dedi.

ÇOLAK, istiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajın da şu ifadeler yer aldı: “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan istiklal marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99’inci yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli marşlar, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir; İstiklal marşı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti’ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
İstiklal marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, istiklal savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle istiklal marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Milletimizin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.”

Mehmet ÇOLAK
YURT – İmar Sen